jueves, 30 de octubre de 2014

Taller de fotografia al MACBA: "La ciutat dels fotògrafs"



El passat dimecres dia 29 d'octubre, part del grup de segon de batxillerat de l'INS Ítaca vam anar al Museu d'Art Contemporani de Barcelona per tal de realitzar una activitat relacionada amb el món de la comunicació audiovisual, anomenada La ciutat dels fotògrafs. El taller proposava una descoberta creativa i reflexiva de la fotografia a partir de la vinculació entre la pràctica fotogràfica i l'exploració de la ciutat. 
La sortida es va desenvolupar en tres fases: primerament, ens vam reunir amb les dues instructores del taller en una sala del MACBA, on vam analitzar conjuntament una sèrie de fotografies d'espais urbans amb diferents característiques que ens van proposar. Vam aprendre diversos conceptes relacionats amb la fotografia i comentàrem sobre el que aquelles imatges ens transmetien.
A continuacuó, i inspirats per aquests referents, vam recórrer part del barri del Raval per tal de cercar imatges interessants de la ciutat amb les càmeres que ens van proporcionar a través d'una pràctica que posava en joc algunes de les tries essencials de la fotografia (enquadrament, color i composició).
Finalment, els participants (és a dir, nosaltres) vam fer una tria d'entre totes les imatges tot aplicant els conceptes apresos en la primera fase del taller; vam seguir, per tant, un criteri específic. A partir d'aquestes fotografies, i per acabar l'activitat, vam crear projectes amb les que compartien característiques comunes (mateix color, predomini de les ombres, construccions arquitectòniques similars, etc.).
El taller es planteja com una exploració del patrimoni fotogràfic i de les tries expressives de la fotografia.
Els alumnes i el professorat de l'institut Ítaca coincidim en què l'experiència va ser molt recomanable, una molt bona oportunitat per a aprendre nous conceptes de fotografia i a la vegada explorar la ciutat de Barcelona. Agraïm des d'aquí a les talleristes Mariona i Núria.





















Exemples de fotografies preses al Raval durant el taller.
Crèdit: alumnes institut Ítaca















Exemple de projecte creat a partir de dues imatges d'un mateix lloc. 
Crèdit: alumnes institut Ítaca



1 comentario:

  1. Muy buen artículo, Andrea. Has conseguido reflejar perfectamente las actividades de ese día.

    ResponderEliminar